Miksi ihmeessä lähteä avautumaan julkisesti koko virtuaaliselle maailmalle omasta elämästään saati sitten sen kipukohdista, joihin ainakin minulla painonhallinta ja sen lukuisat ongelmat ehdottomasti lukeutuvat? Niin, sitä minäkin pohdin. Huikatkaa, jos keksitte. 

Olen kuullut väitettävän, että julkisesti projektistaan kertominen saa ihmisen sitoutumaan ja pysymään tavoitteissaan. Tämä itsessään on jo yksi niistä äsken mainitsemistani ongelmista ja tähän palaamme (pian) uudestaan.

On myös väitetty, että vertaistuki paitsi saa pysymään tavoitteissaan, myös nopeuttaa niiden saavuttamista. Sitoutuminen ja tavoitteet. Edelleen ne samat kaksi ongelmaa, jotka jo edellä tuli mainittua. Tämähän lähtee hyvin liikkeelle!

Omien ajatustensa kirjoittaminen vaatii ainakin jonkinasteista ajatusten läpikäymistä ja täten ne tulisi käsiteltyä jollain tasolla. Tähän minä ihan oikeasti uskon, mutta tämä ei kyllä yhtään selitä, miksi ihmeessä kirjoittaisin nämä ajatukseni muiden ihmisten töllisteltäviksi ja arvosteltaviksi.

Olen ihmisenä sellainen, joka ei siedä asioiden yksinkertaistamista niin pitkälle, että itse asia muuttuu merkityksettömäksi. En siedä sitä, että ihmiset ja heidän elämänsä nähdään yksiulotteisina ja heitä katsotaan vain yhdestä suunnasta. En pidä siitä, että hyvätkin yritykset romuttuvat, koska niiden toteutus ei kelpaa muille. Tässä varmastikin se pohjimmainen syy siihe, miksi haluan, että kiinnostuneilla on mahdollisuus lukea tätä minun tarinaani. 

Koska eihän laihduttaminen ole rakettitiedettä! Sen kuin syöt vähemmän kuin kulutat! Eihän liikkumisessa ole kyse muusta kuin siitä, että lähtee lenkille! Ihanko totta? Onko se oikeasti näin helppoa? Enpä usko. 

Toivon saavani mukaani tälle matkalle mahdollisimman monta kiinnostunutta. Toivottavasti kerrotte omia näkemyksiänne, ajatuksianne, kokemuksianne... Toivottavasti haastatte minut katsomaan asioita vielä uudestaan ja uudesta perspektiivistä.Toivon, että matkastani tulee niin mielenkiintoinen, että jaksan innostua siitä - jos en päivittäin niin ainakin kerran viikossa. Toivon, että matkalla on monta opetusta, jotka vain odottavat oppijaansa.

Tervetuloa mukaan, olitte sitten samaa tai eri mieltä kanssani! :)